Необходими продукти:
8 глави лук
250 г синьо сирене
60 г печени бадеми
1/2 връзка магданоз
4 стръка мащерка
олио за намазване
сланина за намазване на скарата
Начин на приготвяне:
Лукът се почиства, разполовява се, намазва се с олио и се слага на предварително намазнена скара.
Поръсва се с листенца мащерка и се готви около 10 минути на слаб огън.
Поднася се гарниран със смес от накълцания магданоз и нарошеното синьо сирене и поръсен с наситнените бадеми.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Kашкавал, който не е паниран
За и против българския кашкавал
Тортички от патладжан и пушен кашкавал
Кашкавал на фурна с печени червени чушки
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки