1 ч.ч. брашно
1 ч.л. захар
щипка сол
1/2 ч.л. матча на прах
3 яйца
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.л. масло
1 ч.ч. сладка паста от червен боб
10 ягоди
сусам
Начин на приготвяне:
В голяма купа сипете брашното, захарта, солта и матча на прах. Разбъркайте добре и оформете кладенче.
В купичка разбийте леко яйцата и ги изсипете в кладенчето. Разбърквайте с помощта на тел, добавяйки прясното мляко на струйка. Постепенно смесете с брашното до получаването на гладка смес с консистенция на пълномаслена сметана.
Намажете с малко масло загрят тиган за палачинки и изсипете 3/4 черпак от сместа. Разнесете я равномерно. Пържете по 10-20 секунди от всяка страна.
Намажете всяка палачинка с лъжица паста от червен боб. Върху нея намажете слой бита сметана (разбийте сметаната с малко захар и ванилия). Поставете разрязани на четвъртинки ягоди. Завийте палачинката и добавете още малко бита сметана и още ягоди. Поръсете със сусам.
Начин на приготвяне:
В какво се крие чарът на палачинките
Шоколадови палачинки за закуска