- 500 г пилешко филе
- 5 точени кори
- 100 г заквасена сметана
- 50 г сирене „Пекорино“
- 2 скилидки чесън
- 4 стръка мащерка
- 1 глава броколи
- 40 мл зехтин
- 80 г краве масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Ако ползвате цяло пиле, отделете филетата, а останало месо заделете за други ястия. Накълцайте чесъна и листенцата мащерка. Нарежете месото на едри кубчета, а броколите накъсайте на розички.
Запържете месото в загрят зехтин, щом стане златисто от всички страни, добавете листенца мащерка, чесъна и сол на вкус. Прибавете и броколите, 100 мл вода и похлупете. Гответе 3-4 минути и махнете капака.
Прибавете сметаната и настърганото пекорино и разбъркайте. Махнете от котлона и прехвърлете в керамична тава.
Намажете точените кори с разтопено масло, поставете ги една върху друга и ги нарежете на ленти с дебелина 1-2 пръста, поставете ги върху сместа с пиле, като ги завивате от центъра към края. По желание поръсете с още пекорино и листенца мащерка.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.
Още рецепти:
Пилешко с гъби, зеленчуци и вино за 20 минути
Пай с пилешко и пушено сирене
Вулканската кухня на Каталуния