Необходими продукти:
500 г пилешко месо
500 мл прясно мляко
1 глава лук
200 г майонеза
100 г брашно
2 яйца
олио
Начин на приготвяне:
Оставете пилешкото месо да престои в мляко. След около 2 часа го нарежете на еднакви парченца.
Смесете с лук, майонеза, брашно, 2 яйца и сода, да за стане по-въздушно.
Омесете добре и с помощта на лъжица оформете еднакви хапки.
Пържете всяка 2-3 минути, докато станат златисти.
Прехвърлете хапките в тава, долейте малко вода, покрийте с фолио и печете 40 минути във фурната.
Поднесете със салата.
Добър апетит!
Вижте как да приготвите и останалите компоненти от менюто на Наталия във видеото.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Мусака с пилешко и спагети
Как да сготвим най-вкусното пилешко