750 мл прясно мляко
150 г кафява захар „Демерара“
150 г бяла захар
5 яйца
2 ч. л. инстантно кафе
1 щипка сол
1 ванилия
С гладка текстура, дъх на кафе и дебел слой златист карамел - този ретро десерт няма как да не ви изкуши.
Бялата захар се загрява с 50 мл вода, докато се превърне в карамел. Разпределя се в 8 формички.
Млякото се загрява и в него се разтваря кафето.
Яйцата се разбиват с кафявата захар, ванилията и солта. Към тях се налива млякото и се разбърква добре. Получената по повърхността пяна се отстранява с цедка.
Сместа се налива във формичките върху студения карамел.
Кремът се пече 35–40 минути на водна баня във фурна, загрята на 160 градуса, с вентилатор.
Охлажда се и се сервира.
Още рецепти: