1 кг истрийски наденички
200 мл бяло вино малвазия
1 кг картофи
100 г масло
400 г нарязано кисело зеле
сол и черен пипер
червена люта чушка
кимион
зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете картофите, подсушете ги с кърпа. Поставете всеки картоф по дължина между две дървени шпатули и разрежете тънки филийки, но не до долу. Трябва да се получи картофено ветрило.
Поставете картофите в загрята и намаслена тавичка. Поръсете със сол и намажете картофите с разтопено масло с помощта на четка. Печете на 220 C между 45 мин и 1 час.
Нарежете истрийските наденички на парчета по 4-6 см и ги запържете в зехтин за около 4-5 минути. Добавете виното, захлупете тигана и оставете да поври около 15 минути.
Изплакнете и подсушете киселото зеле. Поръсете го с прясно смлян пипер, семена кимион и зехтин.Сервирайте наденичките с красиво разрязаните запечени картофи и полейте соса върху картофите. В отделна купа сервирайте салатата от кисело зеле, украсете с люта чушка.
Вижте още вкусни рецепти:
Вкусна наденичка с карамелизиран лук
Спагети пай с хамбургски салам
Традиционен френски десерт с кренвирши и чери домати