Мини пайове с говеждо и стриди

🥧

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

3 с.л. олио

2 кг говеждо или телешко месо от джолан

морска сол и прясно смлян черен пипер

2 глави лук шалот

500 мл телешки бульон

250 мл английска бира

500 г маслено тесто

брашно

2 жълтъка

За стридите:

1 връзка магданоз

100 г хляб с квас

1 лимон, настъргана кора

12 стриди (с черупки)

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на големи парчета. Поръсете ги с малко брашно, сол и черен пипер. Оваляйте ги добре.

Сипете олиото в голяма тенджера и го загрейте. Запечатайте на порции парчетата месо от всички страни, до златисто. Извадете ги в чиния.

Обелете и нарежете лука на едро. Сложете го в същата мазнина. Върнете месото в тенджерата. Изсипете бирата и бульона. Разбъркайте и захлупете. Гответе на ниска температура, върху котлон или във фурна 1 1/2 -2 ч.

Разпределете сготвеното телешко във метални формички (12.5 см диаметър) и го оставете да изстине.

Разточете масленото тесто с дебелина 2 мм върху поръсен с малко брашно плот. Изрежете кръгчета от него, малко по-големи от формичките.

Намажете краищата на формичките с разбит жълтък. Поставете кръгче тесто и леко го подпъхнете. Отгоре намажете с разбит жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути.

Отворете черупките на стридите с помощта на специален малък нож. Подредете черупките със стридите в тавичка. В кухненски робот смелете стръковете магданоз с начупения хляб и лимоновата кора. Разпределете сместа върху стридите. Печете на 200 градуса 10 минути.

Поднесете пайовете с телешко, гарнирани с пълнени стриди.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти