Миди Сен-Жак на жар

С ябълки и лешници

1 от общо 1 гласа
20 мин.
Необходими продукти

200 г масло със сол (със стайна температура)

1 ябълка

1 малка връзка магданоз

1 малка връзка копър

100 г лешници

50 г кървавица

сол и черен пипер

12 миди "Сен-Жак"

За сервиране:

6 черупки от мидите

300 г морска трева

хрупкав хляб

Начин на приготвяне:

Запалете дървените въглища и когато те се разпалят добре и станат сиви на цвят, са готови за готвене върху тях.

Сложете маслото в купа и към него добавете нарязаните на ситно магданоз и копър. Добавете предварително изпечените и нарязани лешници, нарязаната на много тънки резени ябълка и нарязаната на ситно кървавица. Омесете всичко много добре.

Отворете черупките на мидите с помощта на специален остър нож. Запазете 6 черупки. Извадете мидите от черупките и отстранете т.нар. було. Поставете по две миди в една черупка.

Разпределете овкусеното масло върху мидите в шестте черупки. Поставете черупките направо върху жарта и гответе около 3 минути, докато маслото не се разтопи. Прехвърлете ги внимателно с помощта на щипки в голяма чиния с морска трева. Поднесете с хрупкав хляб за топене.

Прочетете още:

Какво би било лятото без черните миди!
Съвети за пазаруване на морски дарове
Пиратска салата от миди
Миди с бира и девисил
Панирани миди "Дяволски нокът"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти