Мариновано червено цвекло

Вкусотия от буркан

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

4 кг червено цвекло

2 литра вода

250 мл оцет

2 с.л. сол

2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете главите цвекло от пръстта. Сложете ги в голяма тенджера със студена вода и го сварете, за около 1 час, докато омекне. Прецедете цвеклото и го охладете със студена вода. След това обелете главите.

2. По-малките глави цвекло подредете цели в чисти буркани, а по-големите глави нарежете на тънки кръгчета с помощта на ренде "Мандолина".  Подредете кръгчетата в голям буркан.

3. За маринатата сипете вода, оцет, сол и зцахар в тенджера и оставете да заври.

4. Залейте цвеклото в бурканите с горещата марината и затворете бурканите. Стерилизирайте бурканите, като ги поставите в голяма тенджера с вода с температура 90 градуса. Поставете на дъното дървени дъски, за да не се удрят бурканите в дъното на тенджерата. Стерилизирайте 30 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти