Лодки с фета и копър

Вкусотия с точени кори

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

10 бр. точени кори

50 г разтопено масло

200 г сирене фета

50 г сирене чедър

3 пълни с.л. заквасена сметана

3 стръка копър

1/2 лимон

щипка сол

черен пипер на вкус

1 1/2 с.л. черен сусам

Начин на приготвяне:

За пълнежа натрошете сиренето фета (или саламурено) в купа. Добавете настърганото сирене чедър, заквасената сметана и нарязания копър. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.

Разстелете 1 кора (останалите покрийте с кърпа, за да не изсъхнат) и я намажете обилно с разтопено масло, с помощта на четка. Разрежете по диагонал кората. Навийте единия тригълник откъм дългата страна на тънко руло, но до половината на триъгълника. Завийте рулото на кръгче и приберете стърчащия остър край навътре. Така ще получите лодчица. Оформете по същия начин останалите тригълници.

Във всяка лодка поставете по 1 непълна с.л. от пълнежа. Намажете стените на лодката с разтопено масло. Подредете пълнените лодки в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете малко черен сусам върху всяка тестена лодка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.

Още рецепти с точени кори:

Техниката за точени кори на Катето Евро

Пай с кайма по кастилска рецепта

Баница с локум

Банички с кисело мляко

Тракийски сарми

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти