Необходими продукти:
500 г кори за баница
500 г праз лук
5 яйца
350 г краве сирене
мазнина
Начин на приготвяне:
Задушете в малко мазнина нарязания и посолен лук.
Междувременно разбийте 5 яйца и добавете към тях натрошеното сирене.
Щом лукът омекне го преместете в друг съд, за да се охлади по-бързо.
Когато изстине, го смесете с яйцата и сиренето.
Получената плънка е по-течна от обичайната, затова използвайте по две кори за всяко парче.
Навийте баницата и печете на 180 градуса до готовност.
Напръскайте извадената от фурната баница с вода и повийте с кърпа за няколко минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Млечна баница
Баница с локум
Вита баница с пресен лук
Къпана баница