Листни зеленчуци с топки от сирене

Хрупкаво и здравословно

1 от общо 3 гласа
Необходими продукти

1/2 маруля

1/2 глава айсберг (малка)

50 г бейби спанак

50 г рукола

1 глава червен лук

100 г чери домати

50 г орехи

За топките от сирене:

200 г краве сирене

200 г пълномаслена извара

1 щипка сух чесън

1 щипка червен пипер

2 яйца

50 г корнфлейкс

брашно за овалване

олио за пържене

За дресинга:

70 мл зехтин

20 мл бял винен оцет

1/2 ч.л. дижонска горчица

1/2 с.л. мед

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Накъсайте марулята и айсберга. Доматите разполовете, а червения лук нарежете на полумесеци.

Запечете орехите на 180 градуса за около 10 минути.

В купа смесете накъсаните салати с руколата и бейби спанака.

Намачкайте сиренето с вилица и го разбъркайте с изварата. Овкусете със сух чесън и червен пипер.

Оформете малки топки. Желателно е да ги сложите в хладилник за 30 минути.

Оваляйте ги в брашно. Потопете ги в разбити яйца и след това в натрошен корнфлейкс.

Изпържете ги до златисто на маслена баня.

Направете дресинг от зехтина, оцета, дижонската горчица, меда и сол на вкус.

В купата със зеленчуците прибавете лука и чери доматите. Овкусете салатата с дресинга и сервирайте с топките сирене и начупени орехи.

enlightenedПосочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти