Необходими продукти:
1 кг зелени и червени пиперки
1 л олио
чубрица на вкус
2-3 скилидки чесън
оцет
вода
2 супени лъжици сол (за 1 л течност)
Начин на приготвяне:
Чушките добре се измиват, подсушават се и се отрязват дръжките. Набождат се с вилица и се потапят във врящо олио. Веднага попарените пиперки се подреждат в тава на един пласт, за да изстинат.
След като са напълно изстинали, чушките се нареждат в буркани, а сред тях се поръсва чубрица и се слагат почистени скилидки чесън.
Всеки буркан се залива с 2 части оцет, 1 част вода и сол. Най-отгоре запечатваме бурканите с пласт олио, в който са били попарени пиперките.
Затворете бурканите и ги стерилизирайте за няколко минути във вряща вода за по-голяма трайност.
Лесен начин за консервиране на чушки
Директно от бабините тефтери
42389