Понякога неподозираните алтернативи са по-успешни от очевидните възможности. С рецептата, която ви предлагаме, спокойно можете да подминете фризерите със сладолед и да се насладите на свежите плодове на собствените усилия.
Необходими продукти за 4 порции
2 праскови или 3 кайсии
1 ч. л. желатин
1 с. л. вода
1 ч. ч. цедено кисело мляко
6 с. л. захар
4 стръка мента
горски плодове (боровинки, касис, малини) за декорация
Начин на приготвяне:
1. Плодовете се обелват и се нарязват на парчета.
2. Желатинът се накисва за 1 мин. във водата и се слага да се разтопи на водна баня.
3. Смесват се прасковите, желатинът, млякото, захарта и ментата. Всичко се пасира, докато стане сместа гладка. Разпределя се в 4 картонени или пластмасови чаши за кафе. Отгоре се поставят горските плодове. Чашите се обвиват с фолио. Подходяща дървена клечка се забива в центъра, като пробива фолиото и се задържа отстрани от него. Слагат във фризера за 4 часа. Когато замръзнат, чашата се срязва с ножица. По желание близалките могат да се потопят в разтопен шоколад.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Още техники:
Как да си направим плодови близалки
Как да си направим домашен сладолед
Как да си направим мелба в ананас