Крилца с барбекю сос и дресинг от синьо сирене

Винаги добра идея за апетитна вечеря

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1,5 кг пилешки крилца

1 с.л. сол

2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сух чесън

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. сух риган

зехтин за намазване

 

За барбекю соса:

200 г кетчуп

2 с.л. доматен концетрат

2 с.л. балсамов оцет

1 с.л. сос „Уорчестър“

80 мл бърбън

1 ч.л. чипотле на прах

1/4 ч.л. сух чесън

1/2 ч.л. сух лук

50 г кафява захар

1 щипка сол

1 с.л. краве масло

 

За дресинга:

60 г синьо сирене

50 г кисело мляко

30 мл прясно мляко

2 с.л. майонеза

1/2 ч.л. лют сос

Начин на приготвяне:

1. В купа разбъркайте солта, червения пипер, сухия чесън, черния пипер и ригана.

2. Отстранете крайчетата (щиковете) на крилцата и ги заделете за бульон. Намажете крилцата със зехтин и ги овкусете със сместа от подправки. Изпечете ги в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

3. За барбекю соса в купа смесете чипотлето, чесъна, лука, солта и кафявата захар.

4. В касерола сипете кетчупа, доматения концентрат, соса „Уорчестър“, балсамовия оцет и бърбъна. Добавете сухите съставки и маслото, сложете на огъня сместа да кипне и гответе още 5 минути.

5. Намажете изпечените крилца с барбекю соса и ги върнете във фурната за още 10 минути.

6. За дресинга натрошете синьото сирене и го разбъркайте с киселото мляко, майонезата, лютия сос и прясното мляко.

7. Поднесете крилцата с дресинга.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти