Необходими продукти
400 г сирене „Гауда“
200 г фин царевичен грис
1 яйце
60 г краве масло (със стайна температура)
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Настържете сиренето на едро ренде.
В купа смесете царевичния грис, яйцето, бакпулвера, мекото масло и солта. Разбъркайте много добре.
От полученото тесто оформете малки топки. Поставете ги в тава, застлана с пергаментова хартия, на разстояние една от друга.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Извадете от фурната и сервирайте.
Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Други рецепти:
- Да замесиш любов
- Как да направим питка
- Орехова питка
- Бърза питка със сирене
- Содена питка за Бъдни вечер
- Орехова питка