Здравейте,
Ще ви представя една моя любима ,стара рецепта от североизточна България, която задължително приготвям за Коледа.
Необходими продукти:
1 пакет сушени червени чушки (около 10 бр.)
1 ч.ч ориз
1 и 1/2 ч.ч булгур
2-3 листа от кисело зеле
2-3 глави лук
Чубрица, червен пипер, сол, олио.
Начин на приготвяне:
Чушките се заливат с топла вода да омекнат. Лукът се запържва с оризът и булгура ,след което се прибавят 2 чаши вода. Когато сместа поеме водата се слагат киселото зеле и подправките, като разбърква се добре, след което се пълнят пиперките и се подреждат в гювеч и се долива вода.
Ястието се пече на 150 градуса около 2 -2 1/2 часа.
Рецептата ни е изпратена от Петя Цончева
Включете се и вие в новата коледна игра на Edna.bg!
Прочетете още:
Коледни сарми със стафиди в гювеч
Включете се и вие в новата коледна игра на Edna.bg и спечелете страхотен подарък!