1 средно голяма зелка
500 г кайма
1 голям морков
1 стрък праз
1 ч.ч. ориз
червен пипер
черен пипер
сол
чубрица
зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Отделете листата от зелката. Задушете в малко зехтин, зеленчуците заедно с червения, черния пипер и солта, докато омекнат. Добавете каймата и я оставете докато се запържи малко.
След това прибавете малко чубрица и зеленчуковия бульон и оставете докато течността изври.
Във всеки лист от киселото зеле сложете по малко от плънката и завийте листата добре.
Подредете ги в йенска тенджера с капак, като на дъното сте сложили малко от зелевият сок.
Печете зелевите сарми за около 60 мин. в предварително загрята фурна.
Лозови сарми с канела и стафиди