за „кнедлите“:
300 г сирене „Котидж“
175 г крем сирене
100 г сирене „Пармезан“
70 г брашно
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка мащерка
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за соса:
3 скилидки чесън
1 малка глава лук
400 г домати на кубчета (от консерва)
2 с. л. зехтин
1 ч. л. семена от резене
сол на вкус
Необходими продукти:
В купа се смесват сиренето „Котидж“, крем сиренето, половината от настъргания пармезан и яйцето.
Прибавят се брашното, индийското орехче, риганът и накълцаните магданоз и мащерка. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква добре. Сместа трябва да е гъста и лепкава. Оставя се в хладилник за 30 минути.
Зехтинът се загрява в тиган с термоустойчива дръжка и в него за кратко се сотират накълцаните лук и чесън. Добавят се и семената резене.
Наливат се доматите и сосът се вари 15–20 минути. Овкусява се със сол. С помощта на две потопени във вода лъжици от сместа със сирената се оформят нещо като топки, които се слагат в соса.
Поръсва се с останалия настърган пармезан. Ястието се пече 10–12 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Поръсва се с магданоз и се поднася.
Други рецепти:
Салата скариди с домати
Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди
Паеля