Кюфтенца от пуешко месо

Вкусотия за цялото семейство

1 от общо 3 гласа
Необходими продукти

800 г пуешко филе

1 яйце

60 г галета

30 мл прясно мляко

1 глава лук

1 връзка магданоз

50 г спанак

1 скилидка чесън

2 с.л. зехтин + за поливане

20 г пармезан

1 ч.л. кимион

чили на вкус

сол и на вкус

За соса:

1 авокадо

100 г заквасена сметана

сок от 1/2 лайм

2 стръка кориандър

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Накълцайте месото на малки парчета или го смелете в месомелачка. В голяма купа смесете месото, галетата,  яйцето и прясното мляко. Към тях настържете лука, поръсете с кимион и чили на вкус.

Прибавете зехтина, настъргания пармезан, както и накълцаните магданоз, чесън и спанак. Разбъркайте хубаво и оставете каймата за 1 час в хладилник.

Оформете кюфтенца и ги подредете в тава, застлана с пергаментова хартия.  Полейте ги със зехтин и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути.

За соса пасирайте авокадото с кориандъра и сока от 1/2 лайм. Посолете пюрето и го разбъркайте със заквасената сметана.

Сервирайте кюфтенцата със зеления сос.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Други рецепти:

Картофени кюфтета с плънка

Печени кюфтета с бекон и моцарела

Съветски бургери

Как се приготвят кюфтенца от магданоз

Още една рецепта за кюфтета

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти