200 г точени кори (около 1/2 пакет)
1 бр. родопска наденица
1 връзка пресен лук
200 г кашкавал от краве мляко
3 яйца
350 мл течна животинска сметана
1 с.л. ретро горчица
20 мл зехтин
краве масло за мазане
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото. Намажете всички кори с масло и ги подредете една върху друга.
Поставете корите във форма за тарт (диаметър 20 см) и изрежете стърчащите краища по ръба на формата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути.
Нарежете лука на ситно, а наденицата на кубчета. Запържете ги в тиган със сгорещения зехтин.
Разбъркайте яйцата с горчицата и сметаната. Овкусете със сол и пипер и добавете наденицата с лука.
Върху изпечената кора сложете плънката. Поръсете с настъргания кашкавал.
Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 25 минути.
Съвет:
Притиснете корите с нещо тежко, преди да ги запечете във фурната, за да запазят формата си и да не се надуят.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Прочетете още:
- Яйца по шотландски
- Панирани яйца по индийски
- Пита с праз и бекон
- Киш с праз и гъби
- Сос за спагети с пиперки, праз и орехи