2 глави чесън
100 г солена аншоа
зехтин
сол и черен пипер
1 кг пресен кефал
1 с.л. майонеза
½ кг тученица
1 лимон
Начин на приготвяне:
Разрежете главите чесън на две, по хоризонтал и ги сварете на пара за около 10-15 минути, докато омекнат.
Изтискайте вътрешността на скилидките чесън в купа на блендер. Добавете филенцата аншоа заедно с олиото, 2 с.л. зехтин и майонеза. Пасирайте до получаването на гладък крем.
Почистете кефала от вътрешностите и люспите. След това отстранете главите и филетирайте рибите. Отстранете и кожата на филетата.
Кожата подредете върху силиконова подложка, като я разстилате. Поръсете със сол и покрийте с втора силиконова подложка, притиснете леко. Поставете в тава и печете на 180 градуса 15 минути. След като я извадите от фурната, поставете я върху кухненска хартия.
Нарежете всяко филе риба на три парчета и набучете на дървено шишче. Поставете шишчетата в купа и ги овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Запечете шишчетата на грил-тиган за кратко.
Измийте и подсушете листата тученица. Поставете ги в купа и овкусете със сол, лимонов сок и зехтин.
Сервирайте шишчета от кефал върху салата от тученица. Гарнирайте със соса от чесън и чипса от кожата.
Други рецепти:
Яжте риба – редовно и отговорно