1 кг картофи
150 г краве масло
100 г синьо сирене
магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на тънко с помощта на ренде (тип „Мандолина“).
Маслото и синьото сирене се загряват, докато се разтопят.
В намазана с масло тава се подрежда един пласт картофи, намазва се с маслото със сирене и после пак картофи, масло и така, докато продуктите свършат.
Покрива се с алуминиево фолио и се пече около час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
Нарязва се на правоъгълници, които се запичат за 20 минути на 180 градуса, с вентилатор.
Сервира се с наситнен магданоз.
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна