1 топло пушена скумрия (500–600 г)
12 средно големи картофа
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
2 стръка мащерка
6 с. л. зехтин
1 с. л. каперси
1 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват много добре и се сваряват, не трябва да се разпадат. Охлаждат се. След това се разполовяват и се издълбават с лъжичка.
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в 2 с. л. зехтин. Дърпат се от котлона.
Добавят се обезкостената и накъсана риба, накълцаните магданоз и каперси, горчицата, сол и черен пипер на вкус, накълцаната мащерка, сърцевина от картофите и 2 с. л. зехтин. Разбърква се.
С получената смес се пълнят картофените лодки. Подреждат се в тава и се заливат с останалия зехтин.
Запичат се за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Прочетете още:
- Печен картоф с плънка
- Кюфтета от риба тон и картофи
- Питателна крем супа
- Как се прави: печен картоф във фолио