3 средно големи картофа
500 г филе от бяла риба (пангасиус)
1 с. л. краве масло
1 яйце
1 с. л. Понзу Цитрус соев сос Kikkoman
2 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
90 г галета
60 мл олио
сол и черен пипер на вкусза соса:
150 г майонеза
2 ч. л. Понзу Цитрус соев сос
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и се обелват. Намачкват се с преса на пюре и се оставят да се охладят.
Рибата се нарязва на парчета. Запържва се в сгорещеното масло за 2–3 минути от всяка страна.
Овкусява се със сол и черен пипер. След това се намачква с вилица и се разбърква с картофите.
Пресният лук и магданозът се наситняват и се добавят към сместа за кюфтетата. Яйцето се разбива с Понзу соса Kikkoman.
Сипва се към картофената смес и се разбърква добре. Оформят се малки кюфтета, които се овалват в галета.
Пържат се в олио от двете страни, докато станат златисти и хрупкави. Майонезата и Понзу сосът Kikkoman за соса се смесват и се разбъркват с телена бъркалка.
Кюфтетата се поднасят с майонезения сос.
Прочетете още:
Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата