Картофени кюфтета с риба

Златисти и изкусителни

Картофени кюфтета с риба
Снимка: iStock/Getty Images
5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

3 средно големи картофа
500 г филе от бяла риба (пангасиус)
1 с. л. краве масло
1 яйце
1 с. л. Понзу Цитрус соев сос Kikkoman
2 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
90 г галета
60 мл олио
сол и черен пипер на вкусза соса:
150 г майонеза
2 ч. л. Понзу Цитрус соев сос

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват и се обелват. Намачкват се с преса на пюре и се оставят да се охладят.

Рибата се нарязва на парчета. Запържва се в сгорещеното масло за 2–3 минути от всяка страна. 

Овкусява се със сол и черен пипер. След това се намачква с вилица и се разбърква с картофите.

Пресният лук и магданозът се наситняват и се добавят към сместа за кюфтетата. Яйцето се разбива с Понзу соса Kikkoman. 

Сипва се към картофената смес и се разбърква добре. Оформят се малки кюфтета, които се овалват в галета. 

Пържат се в олио от двете страни, докато станат златисти и хрупкави. Майонезата и Понзу сосът Kikkoman за соса се смесват и се разбъркват с телена бъркалка.

Кюфтетата се поднасят с майонезения сос.

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти