Необходими продукти:
1 кг картофи
1 връзка див лук
за соса:
240 мл животинска сметана
30 мл бренди
80 г пилешки дробчета
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се сваряват цели на пара – не трябва да се разкашкат. Оставят се да се охладят добре и се нарязват на шайби.
Дивият лук се наситнява. Картофите се поръсват с лука.
Дробчетата се почистват, пържат се в маслото и се посоляват. Трябва да са златисти отвън и леко розови в средата.
Налива се брендито и се фламбира.
След 1–2 минути се прибавя и сметаната, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да къкри на слаб огън около 5 минути.
Пасира се, прецежда се и се охлажда.
Картофените шайби се подреждат в чиния, заливат се със соса и се поръсват с черен пипер.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна