3 парчета х 125 г филе сьомга, с кожа
1 лимонов сок
16 сготвени кралски скариди
500 г пресни картофи
4 с.л. зехтин
3 с.л. дижонска горчица
1 с.л. захар
3 с.л. бял винен оцет
6 с.л. майонеза
1 връзка пресен лук
150 г репички
4 стръка селъри
1 малка връзка магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Поставете парчетата сьомга върху лист алуминиево фолио. Поръсете ги със сол и черен пипер. Покрийте с втори лист алуминиево фолио и съединете краищата на двата листа с леко притискане. Поставете в тава и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 15 минути.
2. Почистете и измийте пресните картофи без да ги белите. Сварете ги в студена вода. Прецедете ги и следа като изстинат, ги нарежете на едро.
3. За дресинга сипете в голяма купа горчицата, оцета, зехтина, захарта, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
4. Нарежете стръковете селъри на ситно, а пресният лук и репичките - на тънки кръгчета. Добавете нарязаните картофи, селъри, пресен лук и репички в купата с дресинга. Добавете майонезата и нарязаните листа магданоз и разбъркайте всичко добре.
5. Отстранете кожата на филетата печена сьомга и я накъсайте на парчета.
6. Сипете картофената салата в голяма чиния. Върху нея подредете парчетата печена сьомга, а върху нея - скаридите. Накрая поръсете с микрорастения.