1 глава карфиол (около 1 кг)
брашно за поръсване
олио за пържене
1 лимон
за панировката:
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. куркума
1 ч. л. смляно чили без семките
1 ч. л. сол
350 мл светла бира
Начин на приготвяне:
Карфиолът се почиства и се накъсва на малки розички. Те се слагат в купа и се поръсват с брашно. Така по-добре ще поемат панировката.
Сухите съставки за панировката се смесват, налива се бирата и се разбърква до хомогенизиране. Трябва да се получи тесто с гъстотата на това за палачинки.
Розичките се изтупват от брашното и се потапят в панировката. Пържат се, докато станат златисти и се отцеждат върху кухненска хартия. Сервират се веднага, поляти с лимонов сок.
Още идеи за готвене:
- Какво да сготвите тази зима, за да не напълнеете
- Какво да сготвим с кисело зеле: 10 апетитни рецепти за студените дни
- Очарованието на зимните салати - как да ги приготвим и какво трябва да знаем