80 г сурови небелени бадеми
4 с. л. хранителна мая
1 ч. л. сух чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
В блендер се смилат ядките с маята, чесъна и солта. Трябва да се получат фини трохи. По желание може да се добавят още мая и сух чесън на вкус.
Съвети:
Може да използвате всякакви ядки, ние препоръчваме бадеми, кашу и лешници.
В зависимост от ядките, които сте избрали, вкусът на пармезана ще бъде различен.
Поръсвайте с него салати и постни ястия – със сигурност ще овкуси много добре и ще разнообрази постната храна.
Съхранявайте го в буркан, най-добре в хладилник. Може да издържи до 1–2 месеца.
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан