Шоколадовият ганаш е чудесен за заливка на торти, сладкиши и се приготвя много лесно.
Необходими продукти:
сметана - 250 мл течна, сладка
масло - 80 г
шоколад - 400 г черен
Начин на приготвяне:
Изсипете сметаната в сух съд и я загрейте на умерен огън.
Добавете натрошения шоколад и оставете да престои 1 минута без да бъркате. Разбърквайте след това с дървена лъжица до пълното му разтопяване.
Добавете маслото и разбърквайте до пълното му разтопяване. Ако ще ползвате ганаша за заливка на торта, не бива да изчаквате да изстине напълно - излива се в центъра на тортата още докато е леко топъл и течен.
Шоколадовият ганаш сам се разлива по повърхността на тортата. Може леко да наклоните сладкиша наляво и надясно при нужда. След полагането на шоколадовата заливка приберете сладкиша в хладилник и поднесете на другия ден.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Как да направим изумителна украса от шоколад