Днес "Да сготвим с Милена" показват техника за лесна и бърза плоска питка.
Нужните ни продукти са:
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша топла вода
1 щипка сол
1 шипка захар
3-4 супени лъжици олио
Кашкавал или сирене (по желание)
1/3 кубче жива мая
Чубрица
Начин на приготвяне:
Започваме с разтварянето на маята. Много е важно водата да е топла, но не чак вряща, за да не убием маята. Докато разбъркваме, добавяме захарта. Докато изчакваме маята да шупне, добавяме брашното в купа, добавяме маята и започваме да разбъркваме, след това добавяме олиото, солта и чубрицата.
След това слагаме хартия за печене в тавичка и започваме да разстиламе тестото в нея. Тази стъпка е малко по-трудоемка, защото тестото е сравнително лепкаво. Целта ни е еднакво дебел слой.
Преборите ли се с тестото може да поръсите с кашкавал или сирене, ние предпочетохме кашкавал, и слагате тавичката в предварително загрятата на 200 градуса фурна. Ако по време на печено тестото е залепнало за хартията, ще ви е по-лесно да изчакате малко да изстине преди да я извадите. Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Царевичен хляб с маслини за закуска
Да си направим хляб със семена