Необходими продукти:
1 голяма тиква
Няколко лъжици вода
Начин на приготвяне:
Първо измийте и изчистете тиквата от вътрешността.
Нарежете я на равни по големина резени и я поставете в тавата с кората на горе. Сипете малко вода на дъното на тавата и покрийте с фолио.
Печете на 180С между час и 2 часа в зависимост колко големи са парчетата, които сте нарязали.
Малко преди да стане напълно готова, махам фолиото и обръщам парчетата с вътрешността на горе за да се позапече и тя (колко 15-20 минутки).
оставям да се охлади след което пасирам.
Количеството тиква, което не ви трябва можете да замразите в камерата и да ползвате за друга рецепта.
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Пречистване на организма с тиква
Пийте тиквен сок за повишаване на имунитета
Съвременната пепеляшка ползва тиквата умно