Необходими продукти:
картофи - 8 средно големи
масло - 4 лъжици
ементал - 150 грама
кашкавал - 150 грама
лук - 2 стръка зелен
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте добре целите картофи и ги подсушете.
Всеки картоф трябва да се разреже леко и малко да се издълбае.
Осолете вътрешността на картофите, поръсете с черен пипер и напълнете с настърган ементал. Увийте картофите във фолио по отделно и ги изпечете на скара или в предварително загрята фурна.
Ястието се пече около 40-50 минути. Още горещите картофи се отвиват от фолиото, поставят се в чиния и се поръсват леко с настърган кашкавал и накълцан лук.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: