Как се прави: Кървавица

Как се прави: Кървавица

Как се прави: Кървавица
Снимка: Thinkstock
3.33 от общо 6 гласа

Необходими продукти:

700 г свински бял дроб 
200 г шарено свинско месо 
1 свински бъбрек и сърце 
1 ч. л. чубрица 
1/2 ч. л. черен пипер 
2-3 с. л. ориз 
1/4 глава лук 
1 м дебело свинско черво

Начин на приготвяне:

Накълцаното на дребно месо, оризът, белият дроб, бъбрекът, сърцето, настърганият лук, чубрицата и черният пипер се поставят в съд и хубаво се разбъркват.

Измитото с вода и сол дебело черво се пълни с готовата смес и се завързва здраво от двете страни. В тенджера се налива вода, на дъното се поставя чиния и върху нея се слага напълненото черво.

Отгоре се захлупва с още една чиния и се оставя да ври на слаб огън около 2-3 часа.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Коледно меню: капама

Банска капама

Наденицата - стара, домашна и вечна

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти