Необходими продукти:
700 г свински бял дроб
200 г шарено свинско месо
1 свински бъбрек и сърце
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. черен пипер
2-3 с. л. ориз
1/4 глава лук
1 м дебело свинско черво
Начин на приготвяне:
Накълцаното на дребно месо, оризът, белият дроб, бъбрекът, сърцето, настърганият лук, чубрицата и черният пипер се поставят в съд и хубаво се разбъркват.
Измитото с вода и сол дебело черво се пълни с готовата смес и се завързва здраво от двете страни. В тенджера се налива вода, на дъното се поставя чиния и върху нея се слага напълненото черво.
Отгоре се захлупва с още една чиния и се оставя да ври на слаб огън около 2-3 часа.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Наденицата - стара, домашна и вечна