Необходими продукти:
1 кг чесън
1,5 л вода
500 мл бяло вино
20 г риган
олио
Начин на приготвяне:
Чесънът се обелва и измива. В тенджера се сипват водата и виното в пропорция 3 към 1. След като течността заври се слага чесъна и се оставя за 1-2 минути, след което се отцежда.
На дъното на буркан се слага ригана или подправка по желание, отцедения и изстинал чесън и се налива олио докато покрие чесъна. Оставя се да престои поне 5 дни преди консумация.
Съвет:
Чесъна може да се използва като подправка или добавка към сосове. Олиото може да се използва за овкусяване на салати.
По-горе можете да видите видео как лесно и светкавично бързо се обелва глава чесън!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още за чесън:
Скилидка чесън на ден за здраве цяла зима
Как да се отървете от чесновия дъх
Отряд за бързо реагиране при изтощена и капеща коса