Майонезата може да не е най-правилното нещо за хапване и определено застрашава тънката талия, но пък е така вкусна! Ще ви дадем една лесна рецепта за домашно приготвена майонеза.
Необходими продукти:
3 жълтъка
Щипка сол
Щипка лимонтозу
Лъжичка горчица
Щипка куркума (по избор, тя се добавя за цвят)
Олио на око (около 500 милилитра)
3-4 супени лъжици кисело мляко
Миксер
Начин на приготвяне:
Слагаме жълтъците, солта, лимонтозуто, горчицата, куркумата и капка олио в купа. Започваме да бъркаме с миксера на минимална мощност и когато сместа стане хомогенна, започваме на много тънка струйка да добавяме олиото, като тогава може да увеличим и мощността на миксера.
Много внимавайте да не сипвате по много, защото ще пресечете сместа и майонезата няма да се получи. Хубаво е да имате някого, който да ви помага. Много ще улесни целия процес.
Когато сместа започне да се сгъстява, добавяте лъжица кисело мляко, след това още олио, като не спирате да бъркате с миксера. Повтаряте стъпката с киселото мляко и олиото, докато получите количеството майонеза, което искате.
Целта е майонезата да стане пухкава, не гонете гъстата консистенция на майонезата от магазините, нашата става малко по-рядка. Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: