Необходими продукти:
2 стръка пресен лук
2 стръка праз
1 глава червен лук
300 г моркови
150 г глава целина
40 г сушени домати
2 скилидки чесън
250 г морска сол
1 връзка магданоз
1 връзка девесил
Начин на приготвяне:
Пресният лук, празът, червеният лук, морковите, целината, доматите и чесънът се почистват, нарязват се и се смилат в блендер за кратко. Добавя се солта и отново се смила. Слагат се магданозът и девесилът и пак се смила. Подправката се съхранява в буркан в хладилник или се замразява за по-дълго във формички за лед.
Съвет:
От посоченото количество продукти се получават 2 бурканчета, всяко от по 400 г.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Техника за домашен доматен сос