Тази рецепта е сладка, ароматна, лесна, бърза, здравословна, веган и без-глутен.
Необходими продукти:
100 грама сурова захар мусковадо
450 грама пресни ягоди, нарязани на парченца
250 грама тофу
60 мл. ядково мляко (можете да ползвате и обикновено краве мляко, ако не държите да приготвяте веган сладолед)
50 грама тахан от кашу (бадемов или друг сладък тахан по ваш избор)
25 грама кокосово масло, разтопено и охладено до стайна температура (или обикновено краве масло, ако не държите на веган сладолед)
40 грама агаве (или мед за не-веган вариант)
1 чаена лъжичка ксантанова гума
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка сложете ягодите и захарта. Загрейте на средно-висока температура и гответе около 5 минутки или докато ягодите пуснат своите сокове и аромати. Оставете настрана да се охладят напълно.
В блендер сложете всички останали продукти, заедно с ягодите и пасирайте до гладкост. Изсипете сместа в кутия с капак и сложете във фризера за няколко часа.
Преди сервиране извадете от фризера за 30 минути да се отпусне малко.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още няколко идеи за сладолед:
Как да си направим мелба в ананас
Бърз и вкусен сладоледов десерт