Как се прави: Агнешка дроб-сарма

За ценители

Как се прави: Агнешка дроб-сарма
Снимка: Бон Апети
3.94 от общо 16 гласа

Необходими продукти:

1 агнешки комплект
200 г ориз
5 връзки пресен лук
1/2 глава лук (голяма)
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

За заливката:
2 яйца
300 г кисело мляко
3 с. л. брашно
кисело мляко за поднасяне

Начин на приготвяне:
Агнешките дреболии (черен дроб, бял дроб, було, бъбреци, сърце) се измиват със студена вода. Черният дроб се попарва във вряща вода за 2–3 минути.

Останалите дреболии (без булото) се сваряват в подсолена вода за около час.След това се отцеждат, охлаждат се и се нарязват на кубчета, а бульонът се запазва.

Двата вида лук и чесънът се наситняват. Старият лук се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се оризът и когато стане стъклен, се сипват пресният лук, пресният чесън и червеният пипер. Слагат се дреболиите, нарязаните наситно джоджен и магданоз, наливат се 700 мл от бульона и се овкусява със сол и черен пипер.

Ястието се завива с булото и се пече на 180 градуса за 50 минути.Заливката се приготвя като киселото мляко се разбива с яйцата и брашното, сместа се разпределя върху ястието и се допича за още 15 минути. 
По желание се поднася с кисело мляко. 

Съвет: 
В дроб-сармата могат да се сложат и гъби, спанак или лапад.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Какво трябва да знаем за агнешкото месо

Агнешко филе с бадемова коричка

Агнешки шишчета

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти