Необходими продукти за 4 буркана по 800 мл:
3 кг средно големи камби
1 глава карфиол
1 пакетче Пикант фикс сладко-кисела или Пикант фикс люта Dr. Oetker
1,75 л вода
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар
Начин на приготвяне:
1. Камбите се почистват и измиват. По-големите от тях се оставят цели, а по-малките се нарязват на парчета. Карфиолът се измива и се нарязва на малки главички, с които се пълнят камбите. Зеленчуците се подреждат в предварително измити и подготвени буркани.
2. Съдържанието на пакетчето Пикант фикс се смесва с водата, оцета и захарта. Така получената марината се слага на огъня и се оставя да ври 3 - 5 мин., като се бърка непрекъснато.
След като сместа заври, може да се добaвят допълнително оцет и захар според желания вкуса. Подготвените зеленчуци се заливат с горещата марината, бурканите се разклащат добре и се долива марината, ако е необходимо.
По желание може да се добавят клонки копър. Бурканите се затварят веднага.