1,6 кг люти зелени чушки
650 мл бял винен оцет
350 мл олио
1 връзка магданоз
1/2 връзка кервиз
1 глава чесън
4 дафинови листа
5 с. л. захар
3 с. л. морска сол
Начин на приготвяне:
Чушките се цепват леко до мястото, където започват семките. В тенджера се загряват оцетът, захарта, солта, олиото и дафиновите листа, докато захарта и солта се разтворят.
Чушките се слагат в горещата смес и се готвят 5–6 минути, ако е необходимо – на два пъти. Съдът се дърпа от огъня. Чушките се изваждат.
Чесънът се обелва и се реже на филийки. Кервизът и магданозът се режат наедро. Добавят се в горещата течност.
Маринованите чушки се разпределят в стерилизирани буркани. Налива се марината с чесъна и подправките и се затварят добре. Обръщат се за около 10 минути.
- Как да си направим кисели краставички
- Време е да направим зимнина
- Как да си направим туршия
- Как се прави: Кисело зеле
- Как да си направим мармалад от шипки