Необходими продукти за телешки стек със сос „Грейви“:
400 г телешки стек
2-3 с.л. зехтин
20 г масло
300 г манатарки
1/2 глава червен лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.ч. червено вино
1 с.л. брашно
сол и черен пипер
Необходими продукти за френска селска торта в чашка:
бисквити
300 г заквасена сметана
150 мл. сладкарска сметана
2-3 с.л. пудра захар
сок от половин лимон
кората на един лимон
2-3 с.л. мед
сладко от боровинки
орехи
Начин на приготвяне:
Задушете лука в малко мазнина, когато омекне добавете чесъна, последвани от гъбите, подправките и брашното.
За финал изсипете чаша вино и оставете да къкри до готовност.
Подправете стековете със сол и черен пипер и запечатайте на грил тиган.
Начин на приготвяне:
Смесете сладкарската и заквасената сметана с пудра захар, мед, лимонов сок, кората на един лимон и ванилия.
В голяма чаша натрошете обикновени бисквити, няколко лъжици от места и сладко от боровинки.
Пак бисквити, сметанова смес и сладко, завършете с орехи.
Оставете десерта да престои в хладилника.
Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Сладкиш, в който ще се влюбите от първата хапка
Телешко бонфиле с горчица и бяло вино