Необходими продукти:
200 гр. брашно
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
4 с. л. зехтин
120 мл. вода
За плънката:
4-6 малки кренвирша
4-6 резена бекон
4 с. л. зехтин
200 гр. консервирани домати
1 щипка босилек или риган
сол и черен пипер на вкус
150 гр. кашкавал
малко пармезан
За салата:
свежа маруля
репички
пресен лук
Начин на приготвяне:
Започваме с добавянето на брашното в купа. При него изсипваме маята и слагаме щипка сол. После разбъркваме добре и изсипваме 4 лъжици зехтин и водата. Бъркаме, докато стане трудно, а след това омесваме с ръка.
Когато тестото е готово, го покриваме с домакинско фолио и го оставяме на топло за поне час, докато втаса.
За да направим соса в тиган изсипваме вторите четири лъжици зехтин и добавяме доматите, щипката сол и ригана или босилека.
Когато сосът се сгъсти, добавяме пармезан и готов. След около час разточваме тестото. Очертаваме кръг в центъра на тестото.
В зависимост от това колко дебела или тънка предпочитате пицата, разделете кръга на 4 или 6.
Разпределяме доматения сос във външния край на тестото. Слагаме кренвирш в получената четвъртинка в центъра и завиваме. Повтаряме и за останалите 3 четвъртинки същото.
В мястото между кренвиршите увиваме и резенчетата бекон.
Накрая поръсваме с кашкавала и сме готови да я пъхнем в предварително загрятата фурна, която трябва да е на умерена температура около 180 градуса. Печем до готовност.
След това сервираме пицата в голяма кръгла чиния, а в центъра ѝ приготвяме вкусната сала.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти за пица:
Най-популярните италиански пици
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица