Необходими продукти (за 50 хапки):
1 чаша сварена елда
2 чаши сварен червен боб
1 малка глава лук, нарязан на ситно
1 чаша овесени трици
3/4 чаша гъби, нарязани на ситно
1 червена чушка
1 връзка магданоз
1 с.л. кимион
1ч.л. червен пипер
1ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 C. Застелете широка тава с хартия за печене и напръскайте с малко мазнина.
Задушете лука, гъбите и червената чушка в 1 с.л. мазнина, докато започнат да омекват.
Поставете всички продукти и продължете да блендирате още минута-две. Получената смес трябва да бъде с подходяща за оформяне на топчета консистенция.
Оформете топчета с големината на орех и ги подредете в тавата. От време на време мокрете ръцете си с вода, за да не залепва по тях сместа. Печете 45 минути.