600 г микс горски гъби (замразени)
200 г луканка
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
1 с. л. балсамов оцет
80 г краве масло
30 мл олио
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
трюфелово олио за поливане
за качамака:
200 г царевичен грис за качамак
50 г пармезан
500 мл прясно мляко
175 г крем сирене
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
За гъбите сгорещете олиото и ги запържете до златисто от всички страни. Добавете счуканата скилидка чесън, клонката розмарин, маслото, сол и черен пипер на вкус, както и балсамовия оцет. Гответе още 2-3 минути. Готовите гъби поръсете с наситнен магданоз.
Нарежете луканката на филийки я запържете на сух тиган. Трябва да стане златиста и хрупкава, отцедете върху салфетка. Накълцайте.
За качамака в тенджера кипнете млякото, заедно с 500 мл вода. Добавете маслото, сол и черен пипер на вкус, изсипете царевичния грис за качамак и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от котлона и смесете с крем сиренето и настъргания пармезан.
Сервирайте качамака, гарниран с гъбите и луканката. Поръсете с трюфел олио.
Прочетете още:
Царевичен хляб
Пикантна царевица на тиган
Лесна запържена царевица
Как да си сготвим с царевица
Вкусно телешко с чили