Качамак с горски гъби и луканка

Със сигурност ще го обикнете

Качамак с горски гъби и луканка
Снимка: netinfo
2 от общо 1 гласа
Необходими продукти

600 г микс горски гъби (замразени)
200 г луканка
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
1 с. л. балсамов оцет
80 г краве масло
30 мл олио
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
трюфелово олио за поливане
за качамака:
200 г царевичен грис за качамак
50 г пармезан
500 мл прясно мляко
175 г крем сирене
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

За гъбите сгорещете олиото и ги запържете до златисто от всички страни. Добавете счуканата скилидка чесън, клонката розмарин, маслото, сол и черен пипер на вкус, както и балсамовия оцет. Гответе още 2-3 минути. Готовите гъби поръсете с наситнен магданоз.

Нарежете луканката на филийки я запържете на сух тиган. Трябва да стане златиста и хрупкава, отцедете върху салфетка. Накълцайте.

За качамака в тенджера кипнете млякото, заедно с 500 мл вода. Добавете маслото, сол и черен пипер на вкус, изсипете царевичния грис за качамак и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от котлона и смесете с крем сиренето и настъргания пармезан.

Сервирайте качамака, гарниран с гъбите и луканката. Поръсете с трюфел олио.

Прочетете още:

Царевичен хляб
Пикантна царевица на тиган

Лесна запържена царевица
Как да си сготвим с царевица
Вкусно телешко с чили

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти