6 яйца
200 г наденица „Чоризо“
300 г картофи
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
1/2 връзка магданоз
30 мл зехтин
50 г краве масло
100 г сирене „Манчего“
сол и черен пипер на вкус
за салатата:
50 г салата „Фелд“
50 г радичио
50 г чери домати
1/2 малка глава червен лук
30 мл зехтин
15 мл бял балсамов оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете, обелете и нарежете на кубчета картофите. Нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Налейте зехтина и добавете половината от маслото.
Запържете лука до златисто и прибавете картофите, заедно с наситнените мащерка и чесъна. Гответе на умерен огън, докато картофите се запържат приятно. Извадете всичко от съда.
В същия съд запържете чоризото, нарязано на шайби. Прибавете останалото масло. Върнете картофената смес и разбъркайте.
Разбийте яйцата, поръсете ги с наситнения магданоз, сол и пипер и разбъркайте. Налейте ги в съда при останалите продукти. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Запечете ястието за 8-10 минути.
Извадете от фурната и поръсете с настъргано сирене „Манчего“.Накъсайте радичиотo. Разполовете доматите, а лука нарежете на полумесеци. В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци и салатата „Фелд“.
Овкусете ги с оцет, зехтин и сол. Сервирайте омлета със салатата.
Прочетете още:
Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет