150 г пълнозърнесто брашно
150 г брашно
100 г кисело мляко
100 мл прясно мляко
30 г орехи
1 с. л. мед
2 ч. л. сода
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
В купа се смесват двата вида брашно, содата, бакпулверът, солта и накълцаните орехи. Киселото мляко се разбърква с прясното. Налива се към сухите съставки.
Добавя се медът. Замесва се меко тесто. Разточва се на кора с дебелина около 2 см. С помощта на ринг или чаша се изрязват малки хлебчета.
Пекат се в сгорещен тиган от всяка страна по 7–8 минути.
Съвет: Може и да изпечете хлебчетата в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).
Други рецепти:
Царевичен хляб с маслини за закуска
Как да омесим хляб у дома
Как да съхраняваме хляб
Да си направим хляб със семена
Три индийски хляба от едно тесто