5 яйца
3 стръка пресен лук
1 връзка магданоз
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. соев сос
1/2 ч. л. кафява захар
сол на вкус
олио за пържене
за гарниране:
1 домат
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка мента
2 с. л. зехтин
1 с. л. сок от лайм
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със солта, соевия сос, соса „Уорчестър“ и захарта. Добавят се и нарязаните наситно лук и магданоз.
Съд с незалепващо покритие се загрява на умерена температура. Маже се с олио и се сипва малко от яйчената смес – колкото да покрие дъното на съда.
Щом отдолу се получи коричка, а отгоре е все още течен, омлетът се завива на руло в единия край на тигана.
Отново се налива малко от сместа и щом от долната страна стегне, се навива – и така, докато свършат яйцата и се получи руло от омлет.
Доматът се бели и се реже на кубчета. Смесва се с наситнените мента и магданоз и се овкусява със сок от лайм, зехтин и сол.
Рулото се нарязва и се поднася с доматите.
Още рецепти с яйца: