500 г свински гърди без кост
олио
1 глава лук
200 г пушен бекон
1200 г маслен боб от консерва
75 г кафява захар мусковадо
50 г кетчуп
15 г дижонска горчица
75 мл кленов сироп
150 мл пилешки бульон
сол и черен пипер
За гарниране:
2 домата
1 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Направете повърхностни диагонални разрези в мазната част на месото. След това разрежете месото на 6 големи парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги запържете в дълбок съд с 2-3 с.л. олио, до златисто. Извадете месото в чиния.
В същата мазнина запържете нарязания на дребни кубчета бекон, отново до златисто. Извадете и него в чинията.
Намалете силата на котлона и в същия съд запържете нарязания на полумесеци лук, като сипете още малко олио. Разбърквайте лука, докато той се карамелизира, това ще отнеме около 12 минути. Добавете кафявата захар, кленовия сироп, горчицата и кетчупа. Разбъркайте. Добавете пилешкия бульон и увеличете силата на котлона, за да заври сместа.
Добавете прецедения боб от консерва, както и месото, и бекона. Прехвърлете сместа в гювеч и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути, докато месото стане съвсем крехко.
Преди сервиране добавете нарязаните на ситно домати и магданоз и леко разбъркайте.
Кюфтенца на грил в лимонови листа
Бързи италинаски кюфтенца с моцарела