Яхния със свинско

По японска рецепта

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г свинска плешка

2 с.л. нишесте

2 с.л. олио

сол

1 глава лук

1 морков

4-5 см. корен джинджифил

2 скилидки чесън

2 корена пащърнак

3-4 с.л. саке

10 бр. гъби шийтаке

1 бяла ряпа

1 ч.л. мед

1/4 ч.ч. соев сос

1/4 ч.ч. мирин

1 литър бульон даши

3 ленти портокалова кора

1 ч.ч. нарязано китайско зеле

пресен лук

варен на пара ориз

Начин на приготвяне:

Поръсете парчетата свинско месо с нишесте и го разнесете по цялата им повърхност.

Загрейте 3-4 с.л. олио в дълбок тиган с огнеупорна дръжка или тенджера и запечатайте месото от всички страни. Поръсете със сол. Извадете месото в чиния.

Обелете и нарежете лука и моркова на едри кубчета. Джинджифилът нарежете на тънки кръгчета, а обелените скилидки чесън - на филийки. Сотирайте зеленчуците в мазнината от месото. Добавете сакето. Щом алкохолът се изпари, върнете парчетата месо в тигана.

Добавете нарязана на едри парчета ряпа и разрязаните на половина гъби. Добавете меда, соевия сос, мирина и бульона и портокаловата кора. Захлупете съда или покрийте с лист хартия за печене и лист алуминиево фолио. Гответе във фурна, на 160 градуса за 2 часа.

Десет минути преди края на готвенето, добавете нарязаното на тънки ивици китайско зеле.

Сервирайте яхнията със свинско месо в дълбока чиния. Поръсете с нарязан пресен лук и гарнирайте с варен ориз.

Картофена запеканка с шунка и кашкавал
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
Запеканка със спанак
Запеканка с извара
Шарена запеканка
Запечени сиренца със спанак и яйце

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти